Şeker hamuru ile kaplamaya uygun kurabiye tarifi

Kurabiyelerden   6-7 tanesini çubuklu olarak çoçuklara vermek için yaptım diğerlerini de poşetleyerek misafirlerimize vermek için hazırladım.

Malzemeler
200 gr tereyağ
200 gr pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın veya zencefil
400 gr elenmiş un (Kakao ilave edecekseniz kakao oranı kadar un oranından düşün)

Oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekerini mikserde bembeyaz olana kadar çırpın daha sonra yumurtayı yavaşça ilave edin, diğer malzemeleri de ekleyip düşük devirde biraz daha karıştırdıktan sonra tezgaha alıp  elininizle yoğurun eğer çok yumuşak gelirse bir miktar un ilavesi daha yapabilirsiniz. Hamuru streç filme sarıp 30-40 dk. buzdolabında dinlendirin (bunu yapmamızın sebebi pişen kurabiyelerin küçülmemesi). Dolaptan aldıığınız hamuru merdane ile 1,5-2cm kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıp ile kesip 180 derece fırında 12 dakika kadar pişirin kurabiyeler çok sertleşmeden alın fırından daha sonra iyice soğuduktran sonra şeker hamuru ile çalışabilirsiniz.
 Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar