Zerdeçalın Faydaları


Zerdeçalı hemen hemen tüm yemeklerime 1 tatlı kaşığı oranında eklemeye çalışıyorum, keskin bir tadı yok güzel sarı bir renkte veriyor yemeklere, her derde deva bir baharat.
Hindistada kanser vakalarının az görülmesinin bir nedeni de neredeyse tüm yemeklerde zerdeçal kullandıkları içinmiş. 

Prof. Dr Erkan Topuz zerdeçalın faydalarını şöyle açıklıyor:

* Zerdeçal en etkin ve yaygın kullanılan antioksidanlardan biridir.
* Zerdeçalın enfeksiyon etkisi : yapılan araştırmaların sonunda zerdeçalın lekotiren,prostoglandin,tümör,nekroze edici faktör ve interlokin-12 gibi iltihap oluşturan maddelerin ortaya çıkışını geciktirerek hafiflettiğini göstermiştir
* Zerdeçal solunum yollarına iyi gelir : antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları,astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir
* Zerdeçal kansere iyi gelir : zerdeçalın aktif maddesi curcumin hem kanserin korunmasını sağlar hem de bazı kanserlerde tedavi edici olarak kullanılır.tümör hücrelerinin üremesini engeller ve toksik yan ürünlerini azaltır.
* Zerdeçal Alzheimer hastalığına iyi gelir : antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller. Ayrıca beta amiloit plakalarının gelişimini yavaşlattığını göstermiştir.

Zerdeçallı Tariflerim 
* Tavuk Suyuna Çorba
* Kış Çorbası
* Etli Nohut Yemeği
* Zerdeçallı Tuzlu Kek
* Zerdeçal Çayı 
* Minik Ellerin Kereviz saplı ve zerdeçallı mercimek çorbası 

Yorumlar

Popüler Yayınlar